3.3.10

Canada - SUA: 3-2

Un meci fabulos! Parcă a fost o reeditare a finalei olimpice de acum 8 ani. Nu regret că am stat până la ora 1 să urmăresc şi prelungirile, a fost un meci irepetabil. Acum un mic rezumat.

Canadienii au început meciul foarte motivaţi, după înfrângerea suferită în grupe (3-5), dar mai ales au fost motivaţi de cei 20.000 de suporteri care au umplut arena. Prima repriză au dominat-o clar, au înscris o dată. A doua repriză s-a încheiat la egalitate (1-1), iar ultima repriză a fost fenomenală. Americanii, tineri şi ambiţioşi, au forţat finalul partidei, au scos portarul pentru un jucător în plus şi, înainte cu 24 de secunde de finalul partidei, egalează la 2. Prelungiri! Cine marchează primul câştigă aurul olimpic.
Repriza de prelungiri a început cu ambele echipe mai precaute, dar cu multe ocazii de o parte şi cealaltă. Însă până la urma, experienţa canadienilor şi-a spus cuvântul şi Crosby a marcat golul de aur. Canada - SUA: 3-2.

Ştiu că hocheiul nu e un sport foarte urmărit la noi, dar sincer spun, astfel de meciuri merită urmărite. Dacă nu pentru sport în sine, măcar pentru spiritul olimpic, care abundă la astfel de partide.

Vă ataşez mai jos imagini de la finala din 2002.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu