24.11.11

Şapte

E 24 noiembrie azi. E ora 14 jumate, vremea nu este însorită. Nu este buletinul meteo, dar discuţiile despre dată şi vreme sunt o bună introducere în orice situaţie. La categoria asta ar mai intra sportul, impozitele şi înjuratul guvernului. Dar să trecem la subiect.

Mrţ, căci marţi a fost o zi scurtă, deci mrţ, cum spuneam, am primit una bucată bilet la concertul Phoenix din cadrul UNIFEST, adică o porţie de distracţie gratis, nu pe degeaba. Şi fiind foarte productiv în acea zi de 22 noiembrie, am zis că merit un concert bun. Ei, şi iaca virgulă că mă urc în RATB numărul 311, validez cardul RATB care trebuie validat la fiecare urcare, căci altfel sunt pasibil de contravenţie şi astfel am devenit un partener al RATB-ului în asigurarea unui transport civilizat. Sau ceva de genul. Aşa.. şi ajung la locul de întâlnire fixat în prealabil, mă alătur grupului format din E, L1 şi A şi pornim agale spre Sala Palatului, unde ne regrupăm cu S. După 15 minute, o recuperez şi pe L2. Intrăm, stăm o oră degeaba, căci aşa e la concert, şi intră în scenă Phoenix.

Ora-Hora, Baba Novak, Mica Ţiganiadă şi alte hituri cunoscute. Apoi, o perioadă de cântece compuse în engleză de care nimeni din sală nu avea habar. Nu că ar fi fost asta o problemă, căci e nevoie să mai şi compui, nu să trăieşti din trecut. Însă atunci am realizat că Phoenix-ul sună banal. Erau nişte melodii banale, cu versuri banale, salvate de Ţăndărică la final, prin improvizaţie. Mi-a devenit foarte clar că Phoenix-ul a devenit o trupă banală de când au plecat Baniciu, Kappl şi Mani Neumann. Nu au nimic în plus faţă de alte trupe.

Părerea mea e că Baniciu are o voce peste a solistului actual, Kappl oferă un bass mult mai bun, iar Mani Neumann aducea exact elementul care făcea ca Phoenix să fie unică: vioara. Balada Negru Vodă a sunat foarte bine, dar fără solo la bass şi fără vioară a sunat cam banal. Folosesc cam des acest cuvânt, dar cred că se potriveşte la fix.

Nu vă mai spun că L1 şi A au plecat la jumătatea concertului. Aşa că, per ansamblu, a fost frumos, căci a asculta Phoenix live e mare lucru, dar totuşi, regret lipsa celor trei ex-membri de mai sus. Ar fi fost mult mai tare. Dar cum nemulţumitului i se ia totul, eu sunt bucuros că am ajuns la concert şi că nu mi se ia totul, astfel.

Hai, o zi faină! Eu mă duc la facultate să îmi iau depunctarea, căci tocmai am aflat că metoda mea nu este punctată la maxim. Ei, asta e.

Un comentariu: